Бойко Борисов се заема с климатичните промени - 24novini.bg

Бойко Борисов се заема с климатичните промени

Борисов заявява пред генералния секретар на ООН, че ще се анагжира с климатичнте промени Борисов заявява пред генералния секретар на ООН, че ще се анагжира с климатичнте промени
18.06.2019 | 12:21
(0 гласа)

"Климатичните промени не са абстракция, а факт", казва премиерът Борисов в разговор по телефона с Генералния секретар на ООН Антониу Гутериш, цитиран от Правителствената пресслужба. "Това е най-голямото предизвикателство пред света сега и за в бъдеще", е казал още Бойко Борисов.

 

 

Министър-председателя е бил категоричен, че е от жизнено важно значение да продължат усилията за опазване на околната среда.

Държим на чистата природа, е уверил събеседника си премиерът Борисов.

На срещата на европейските лидери тази седмица министър-председателят Бойко Борисов ще поддържа идеята Евросъюзът да стане лидер в постигането на климатично неутрални нива на вредните емисии до 2050 година. Това е уверил още българският премиер в телефоння си разговор генералния секретар на ООН.

Франс прес и Ройтерс обаче сочат България наред с Полша и Чехия, като страните, които се противопоставят на по-значимо орязване на парниковите емисии

от опасение, че ще загубят конкурентноспособност и работни места.

 

От МС посочват, че в разговора, проведен по инициатива на Гутериш, премиерът Борисов е изтъкнал, че страната ни преизпълнява ангажиментите си и с дял на използваната енергия от възобновяеми източници от близо 19 % заема водещо място в Евросъюза.

Според Световния фонд за дивата природа идеята за постигане на климатична неутралност към средата на века вече има твърдата подкрепа на 16 от общо 28 страни членки на ЕС.

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...