Борисов за субсидиите: Ще се реши през юли - 24novini.bg

Борисов за субсидиите: Ще се реши през юли

През юли ще се реши за партийните субсидии, заяви Бойко борисов сред срещата на коалицията днес През юли ще се реши за партийните субсидии, заяви Бойко борисов сред срещата на коалицията днес
25.06.2019 | 12:27
(0 гласа)

"До края на юли ще бъде решено с колко да се намалят субсидиите. Започват консултции в парламента. До края на мандата данъци няма да пипаме". Това каза премиерът Борисов след срещата с лидерите на "Обединени патриоти" Валери Симеонов на НФСБ, Красимир Каракачанов на ВМРО и зам.-предкедателят на Атака Десислав Чуколов по повод партийните субсидии.

 

 

Той подчерта, че "е готов да говори за Закона за политическите партии, където са необходими промени".

"ГЕРБ продължава да стои на позицията, която внесе за партийните субсидии", каза Борисов.

"Коалицията реши, данъчните закони в рамките на мандата да не се променят, защото влизат в противоречие с коалиционното споразумение", посочи още той.

Припомняме, че разговорът се наложи след внасянето на предложение

от страна на ГЕРБ държавата субсидия да стане 1 лев на глас, а не 11 лева.

„Законите ще бъдат гледани заедно след постигането на разумен компромис между всички политически сили. Като сме поставили срок двата закона да минат през зала до ваканцията от 1 август, за да не бъдем упреквани, че

умишлено отлагаме въпроса за субсидиите, за да не бъде разглеждан въобще“, заяви Валери Симеонов.

„Обединихме се около една обща позиция, че по въпроса с партийните субсидии не трябва да се действа припряно и е редно да бъде подложен на по- мащабно обсъждане между всички политически сили в парламента и не само“, каза лидерът на НФСБ.

„Очакванията на обществото са за намаляване на субсидиите, което може да стане единствено през Закона за политическите партии и ние сме на едно мнение за това“, подчерта Симеонов.

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...