Борисов: Даваме всичко от себе си за "Фолксваген" - 24novini.bg

Борисов: Даваме всичко от себе си за "Фолксваген"

Според Борисов България има ред предимства пред Турция. Според Борисов България има ред предимства пред Турция.
07.08.2019 | 12:00
(0 гласа)

 "България продължава да се бори за новия завод на "Фолксваген", заяви премиерът Бойко Борисов пред немския в. „Ханделсблат“, съобщи "24 часа". 

 

 

По думите му "страната ни дава всичко от себе си, за да получи инвестицията." 

Министър-председателят смята, че България има ред предимства пред Турция - конкурентна данъчна система, удобни за бизнеса регулации и държавна помощ, добри транспортни връзки и ниски разходи за труд. 

"Страната ни е на най-добро местоположение в сравнение с другите държави в региона по отношение на инвестиционния риск. Инвестицията ще бъде положителна за цяла Източна Европа",

категоричен е Борисов. 

„Българското правителство предложи на „Фолксваген“ максимално допустимата държавна подкрепа в стриктно съответствие с европейското законодателство, както е определено от Европейската комисия за региона“, добавя той.

Припомняме, че министърът на икономика Емил Караниколов заяви  преди около две седмици, че "нашите съседни страни се явяват огромна конкуренция за привличането на инвестиции."

Той беше категоричен, че "България, също като Турция, е предложила примамлива оферта на компанията и в момента все още се очаква нейното решение."

Малко преди това пък Росен Плевнелиев, който председателства клъстера и работи по привличането на концерна у нас, също каза, че "не всичко е загубено за Фолксваген в България".

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...