Премиерът Борисов е в Туркменистан. Ще се среща с Медведев - 24novini.bg

Премиерът Борисов е в Туркменистан. Ще се среща с Медведев

Премиерът Борисов е в Туркменистан. Ще се среща с Медведев снимка: БГНес
11.08.2019 | 08:00
(0 гласа)

Министър-председателят Бойко Борисов е на тридневно посещение в Туркменистан. Той ще се срещне с президента Гурбангули Бердимухамедов и ще участва в Първия каспийски икономически форум, който ще се проведе в националната туристическа зона „Аваза“ в близост до град Туркменбаши, съобщиха от пресслужбата на МС.

В понеделник, в рамките на Каспийския икономически форум, Борисов трябва да се срещне Дмитрий Медведев.

По предварителна информация двамата трябва да обсъдят изграждането на българския участък от газопровода "Турски поток" и реализацията на проекта "АЕЦ "Белене". 

Каспийският икономически форум ще събере държавните и правителствените ръководители на каспийските държави, лидери на заинтересовани страни, близки до Каспийския регион, както и представители на международни икономически, финансови, транспортни, екологични и други организации.

Фокус на дискусиите в „Аваза“ ще бъдат развитието на икономическото сътрудничество в Каспийския регион и създаването на условия за големи проекти.

По време на дискусиите лидерите ще обсъдят още ролята на каспийската икономика в глобален контекст, инвестиционната привлекателност в петролната и газовата промишленост, в електроенергията, транспорта, търговията, агроиндустрията, туризма и други сфери от общ интерес за участниците. Датата на провеждането на събитието на високо ниво е символично избрана - 12 август, когато е Денят на Каспийско море.

В „Аваза“ Борисов ще има с президента на Туркменистан Гурбангули Бердимухамедов, както и разширена среща с участието на официални делегации от двете страни. В делегацията, водена от премиера Борисов, са министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова, министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков, министърът на икономиката Емил Караниколов и министърът на енергетиката Теменужка Петкова.

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...