ГЕРБ и СДС се явяват заедно на местните избори (видео) - 24novini.bg

ГЕРБ и СДС се явяват заедно на местните избори (видео)

Борисов обяви, че се явява със СДС на местните избори. Фейсбук на Бойко Борисов
27.08.2019 | 11:27
(0 гласа)

 

ГЕРБ и СДС подписаха споразумение за съвместно явяване на местния вот. СДС няма да издига свои кандидати за кметове в София и други големи градове, а ще подкрепя хората на ГЕРБ. В замяна - по думите лично на Бойко Борисов, ГЕРБ ще подкрепи СДС в малки общини като Карлово или като район Кремиковци в София. 

 

В централата на ГЕРБ председателят на синята партия Румен Христов подписа споразумение с домакините в лицето на Бойко Борисов и Йорданка Фандъкова - в частност за София. Въпреки че към момента Фандъкова все още не е обявена официално като кандидат за нов кметски мандат в столицата. Събитието се излъчваше на живо във фейсбук без да е обявено предварително за медиите. Въпроси нямаше.

Христов нарече споразумението "продължение на успеха" от евроизборите.

 

„Това е като продължение на успешната кампания, която направихме на евроизборите. Целта е това обединение да остане първа политическа сила, да имаме най-много кметове, общински съветници в страната. Дясното управлява по-добре и трябва да продължи да управлява не само държавата, но и общините”, заяви Румен Христов.

„Обединението на старата и новата десница е много важно, защото отговаряме на войнстващия популизъм с реализъм, с отговорност, с желание да продължим промяната на българските общини”, каза Йорданка Фандъкова.

„СДС като партия, донесла демокрацията, винаги ни е било приятно на нас да работим с вас”, заяви премиерът Борисов.

„За София мисля, че ще бъдат подли тези избори. Те ще бъдат подли не за друго, а за вече установената практика да се прилепват колегите от БСП за някой кандидат, за който ако е успешен, да казват, че е техния кандидат, а ако е неуспешен – да бягат от него като дявол от тамян”, заяви Борисов.

 

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...