Десният кмет на Монтана "пристана" на Борисов в името на шести мандат - 24novini.bg

Десният кмет на Монтана "пристана" на Борисов в името на шести мандат

ГЕРБ и СДС подписаха коалиционно споразумение за местните избори ГЕРБ и СДС подписаха коалиционно споразумение за местните избори
03.09.2019 | 21:21
(0 гласа)

ГЕРБ и СДС подписаха политическо рамково споразумение за местните избори и се разбраха да подкрепят десния кмет, на Монтана - Златко Живков, за пети мандат.

 

 

Структурите на ГЕРБ и на СДС заявиха, че са подписали политическо рамково споразумение, което касае цялата страна.

Това стана ясно днес на пресконференция по повод предстоящите местни избори на 27 октомври. Председателят на СДС Румен Христов коментира, че и двете партии имат автономия да вземат решения.

По думите му в това обединение се търси разбирателство, като се надява преди всичко в големите градове да бъде постигнато такова разбирателство. Освен големите градове обединението се концентрира и в Монтана. Христов обяви, че за шести пореден път сегашният кмет на града Златко Живков се кандидатира за поста.

Румен Христов коментира, че двете партии са постигнали съгласие относно кандидата за кмет на Монтана.

Кметът на Монтана Златко Живков заяви, че амбициите му за следващия мандат

са свързани с жизнения стандарт, с развитието на града и общината. Той добави, че разчита на подкрепата на ГЕРБ и смята, че тя е изключително важна за хората.

Очакванията на Живков са за категоричен първи тур и хора, работещи за решаване, а не за създаване на проблеми в Общинския съвет.

Премиерът Бойко Борисов също коментира кандидатурата на Златко Живков за кмет на Монтана. Министър-председателят заяви, че започва изграждането на пътя Ботевград – Мездра, двата обхода и въобще пътя до Видин.

Борисов добави, че това обещание може да даде на местните граждани кандидат-кметът. По думите на премиера най-важното е пътят Ботевград – Мездра, тогава вече пътуването до Видин и до Монтана ще става за един час и то спокойно каране. Това ще даде възможност и за инвеститори и туризъм и всички останали към Северозапада.

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...