Борисов на конгреса на кардиолозите: Милиарди сме отделяли за здраве - 24novini.bg

Борисов на конгреса на кардиолозите: Милиарди сме отделяли за здраве

Бойко Борисов заяви, че България отделя милиарди за здравеопазване Бойко Борисов заяви, че България отделя милиарди за здравеопазване БГНЕС
06.09.2019 | 13:30
(0 гласа)

Българското правителство години наред милиарди отделя за здравеопазване. Над 8 % от БВП. Инвестирахме много в образование, квалификация, стипендии на млади учени, в сграден фонд и оборудване, което може да се съревновава с най-добрите в света.Това каза премиерът Бойко Борисов по време на 29-ият Конгрес на Световното дружество на кардиохирурзите и гръдните хирурзи, който се провежда в момента в Зала 3 на НДК.

 

 

„Първо ми позволете да си поздравя българския народ с този прекрасен празник – Съединението на България.

На тази дата сме доказали на великите сили, че българският народ може да се обедини и сам да решава своята съдба“, започна своето слово министър-председателят.

Той обърна внимание, че в зала 3 на НДК, където се провежда конгресът, преди месеци завършило миналата председателството на България на Европейския съвет.

„Българското правителство години наред милиарди отделя за здравеопазване.

Няма нещо, което да е излязло в света в медицинската техника и в България да го няма“, подчерта министър-председателят.

„За радост машините има и кой да ги управлява в лицето на прекрасните много добре подготвени български хирурзи, техните екипи, сестри, лекари, санитари в сферата на гръдната хирургия, сърдечната и съдовата. Благодарение на вашия професионализъм, не само че оцеляват хората в този страшен бич, тези заболявания, но и максимално бързо ги връщате в тяхната семейна среда, а и на работа, което е изключително важно да продължаваме да държим високия ръст на БВП, който произвежда България", каза още премиерът.

 

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...