Борисов даде допълнително 360 млн. лв. през 2020 г. за учителски заплати - 24novini.bg

Борисов даде допълнително 360 млн. лв. през 2020 г. за учителски заплати

За Международния ден на учителя Борисов обеща по-високи учителски заплати през 2020 година. За Международния ден на учителя Борисов обеща по-високи учителски заплати през 2020 година. Архив
05.10.2019 | 11:20
(0 гласа)

Още в бюджетната прогноза за 2020 г. са разчетени допълнително 360 млн. лв. за по-високи учителски заплати, което е поредната стъпка към обещанието ни за двойно увеличение в рамките на мандата. 

 

 

Това написа премиерът Бойко Борисов във Фейсбук по повод днешния Международен ден на учителя. 

"Като премиер на България и председател на най-голямата партия в Народното събрание, потвърждавам ангажимента на правителството и управляващото мнозинство,

Вашите възнаграждения чувствително да растат и условията, в които работите да стават все по-добри. Вярвам, че Вие го заслужавате и че всички българи подкрепят тези политики, оценявайки Вашата ключова роля в обществото", потвърди той обещанията за по-високи учителски заплати.

"Честит празник на всички учители! Силно ценя Вашата работа и Ви благодаря за старанието и грижите, които полагате за децата на България.

Майка ми беше учителка и добре знам как дълги години сте били с несправедливо малки заплати, но въпреки това винаги сте вършили Вашата работа професионално и с любов", пише още министър-председателят и допълни, че "времената се променят, а Вие заслужавате нещо повече от добри думи."

 

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...