Борисов: Имаше подла съпротива за сделката за Ф-16, обвиниха ни в лобизъм - 24novini.bg

Борисов: Имаше подла съпротива за сделката за Ф-16, обвиниха ни в лобизъм

Борисов заяви, че "Ф-16 е най-доброто, което се поризвежда, за нашите пилоти" Борисов заяви, че "Ф-16 е най-доброто, което се поризвежда, за нашите пилоти" Фейсбук на Бойко Борисов
07.10.2019 | 18:58
(0 гласа)

Имаше подла съпротива за сделката за Ф-16, тъй като правителството беше обвинено в лобизъм. Беше подло, но с финансовия министър Владислав Горанов и с министъра на отбраната Красимир Каракачанов го направихме необратимо.

 

 

 

Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на срещата с членове на Американската търговска камара в България, посветена на двустранните отношения. 

"Закупихме най-доброто, което се поризвежда, за нашите пилоти",

категоричен бе Борисов и подчерта, че

"никога по време на преговорите и разговорите, никога по никакъв начин дори не се е намеквало за лобизъм."

Президентът на Американската търговската камара Оливие Маркет отбеляза по време на срещата, че САЩ е шестият по големина инвеститор в България. 

"Успешни и дълго очаквани са завършените проекти през последната година пуснатата нова мина на "Дънди" и нова технологична иновация на "Кока Кола", допълни Маркет.

"Българската икономика е достатъчно зряла, за да стъпи на американския пазар", отбеляза изпълнителният директор на Американската търговска камара Петър Иванов. Той също обърна внимание, че сделката за Ф16 ще сближи още бизнес отношенията между двете страни.

Относно темата дали България да подкрепи влизането на Северна Македония в Ервопейския съюз и НАТО, Борисов заяви, че с вицепремиера Красимир Каракачанов споделят една позиция. 

"Не трябва да се заиграва с историята обаче, защото тя е ясна", допълни премиерът.

Той е на мнение, че и Албания трябва да стане член на НАТО, защото "всяка една държава, изоставена държава от голямото европейско семейство, е пагубно и веднага става средище на корупция и терор".

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...