Борисов нареди 200 щатни бройки за 7 млн. лв. за надзирателите - 24novini.bg

Борисов нареди 200 щатни бройки за 7 млн. лв. за надзирателите

Правосъдният министър Данаил Кирилов обяви, че премиерът Бойко Борисов е заредил да се отворят 200 щатни бройки при надзирателите, за да се спре протеста. Правосъдният министър Данаил Кирилов обяви, че премиерът Бойко Борисов е заредил да се отворят 200 щатни бройки при надзирателите, за да се спре протеста. Архив
31.10.2019 | 17:59
(0 гласа)

Премиерът Бойко Борисов е наредил да се отворят 200 нови щатни бройки за служители в затворите, съобщи бТВ. Причината за разкриването им е протестната готовност на синдикатите на надзирателите. 

 

 

Новите работни места ще бъдат в главните дирекции "Охрана" и "Изпълнение на наказанията".

За новите щатни бройки при надзирателите съобщи правосъдният министър Данаил Кирилов след края на заседанието на Министерския съвет.

Новите 200 места ще струват около 7 млн. лв. Според новия бюджет Министерството на правосъдието ще получи 26 млн. лева допълнително, сравнение с миналата година.

Общият дефицит, който трябва да се компенсира е около 1600 щата, призна Кирилов и допълни, че спешните бройки са около 676.

Според правосъдния министър исканията на синдикатите на полицаите имат основание, но към момента са изпълнени.

„Удовлетворено е искането им за 10% увеличение на заплатите и за повече бюджет за разходите за облекло. Разкриването на новите щатни бройки няма да е за сметка на тези неща, а ще се постигне чрез икономии“, обясни Кирилов.

По думите му със синдикатите на надзирателите се води непрекъснат и добросъвестен диалог, а протестната готовност е заради ангажимента, поет от бившия правосъден министър Цецка Цачева още преди две години.

По повод несъгласието на Висшия съдебен съвет с бюджета, Данаил Кирилов заяви, че и ВСС, и изпълнителната власт могат да правят предложения, които да се разглеждат независимо едно от друго в парламента.

„Аз лично подкрепям това на Министерския съвет, защото правителствотро се старае да осъществи исканите съдебни реформи и промени в съдебната власт“, обясни правосъдният министър.

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...