Борисов ще инспектира газовия хъб България-Гърция - 24novini.bg

Борисов ще инспектира газовия хъб България-Гърция

Бойко Борисов и Теменужка Петкова ще направят проверка на строежа на газовата връзка между България и Гърция. Бойко Борисов и Теменужка Петкова ще направят проверка на строежа на газовата връзка между България и Гърция. Архив
11.11.2019 | 10:00
(0 гласа)

Днес премиерът Бойко Борисов и енергийният министър Теменужка Петкова ще направят проверка на изграждането на газовата връзка между България и Гърция, съобщи бТВ. 

 

 

Вицепремиерът Томислав Дончев и председателят на Комисията за енергийното и водно регулиране Иван Иванов също са поканени да изнспектират докъде е стигнал строежът.

Газопроводът трябва да бъде въведен в експлоатация през втората половина на 2020 година, заради което се очаква ускорен строеж на 185-километровото съоръжение между Стара Загора, Хасково и Комотини. 

Хъбът трябва да осигури диверсификацията на източниците и маршрутите за доставка на природен газ в районите в Югоизточна Европа. 

Вчера в своя публикация министър-председателят нареди газовата връзка сред приоритетите на българското правителство в енергийния сектор.

По думите на Борисов е мобилизирана необходимата техника, стартирани за изкопните дейности и е завършена доставката на тръбите за първия километър от трасето.

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...