Борисов уволни директора на болницата в Пазарджик - 24novini.bg

Борисов уволни директора на болницата в Пазарджик

Борисов е наредил д-р Васил Вълчев, директор на болницата в Пазарджик, да бъде уволнен. Борисов е наредил д-р Васил Вълчев, директор на болницата в Пазарджик, да бъде уволнен. Архив / Нова телевизия
11.11.2019 | 11:20
(0 гласа)

Премиерът Бойко Борисов е разпоредил директорът на болницата в Пазарджик д-р Васил Вълчев да бъде освободен от длъжност, съобщиха от Министерството на здравеопазването, цитирани от Нова телевизия. 

 

 

Причината за уволнението на Вълчев е казусът с лекар, който е слагал стентове на пациенти без да имат нужда и е получавал заплата от 57 000 лева месечно.

Във връзка с медийни публикации прокуратурата започна проверка на лечебното заведение, а директорът на болницата тогава заяви, че "това е акция на директора на конкурентна болница". 

Миналата седмица здравният министър Кирил Ананиев е изпратил писма за свикване на Общо събрание на лечебното заведение, за да бъде извършена промяната в управлението на болницата. До избора на нов директор в МБАЛ-Пазарджик ще бъде назначен прокурист.

Срещу болницата има и сигнали за издаване на фалшиви ТЕЛК решения. 

От днес изпълнителна агенция "Медицински надзор" започва проверка на лечебното заведение по разпореждане на Кирил Ананиев.

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...