Борисов се срещна с кризисния щаб на Перник - 24novini.bg

Борисов се срещна с кризисния щаб на Перник

На Бъдни вечер Борисов се срещна с кризисния щаб на Перник във връзка с водната криза в града. На Бъдни вечер Борисов се срещна с кризисния щаб на Перник във връзка с водната криза в града. Фейсбук на Бойко Борисов
25.12.2019 | 12:56
(0 гласа)

Премиерът Бойко Борисов се срещна с представители на кризисния щаб на Перник в Министерския съвет вчера, на Бъдни вечер. Това стана ясно от публикация в личната Фейсбук страница на министър-председателя. 

 

 

На срещата присъстваха вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на икономиката Емил Караниколов, кметът на града Станислав Владимиров и областният управител Емил Костадинов, съобщиха от пресслужбата на правителството.

По време на срещата Борисов е информиран за предприетите мерки във връзка с кризата с водата в града и околните населени места. От вчера е започнато обследване на загуби по мрежата по Клон 2, където по моментни изследвания се губят по около 90 l/s. За целта ще се направят изкопи през около 150-200 м. в участъка, за да се разбере дали става въпрос за авария или за нерегламентирано отклонение.

На 27 декември, петък, на река Владая ще се постави табела, че изграденото съоръжение за отклоняване на водата към яз. „Студена“ е временно, до преминаване на бедствието.

Борисов е информиран и за предстоящия монтаж на разходомери на събирателна тръба след „Врелото“, на р. Кладница, на р. Матица, в участъка между Чуйпетлово и Боснек и на шахтата след ВЕЦ.

 

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...