Борисов: Българите се връщат от чужбина - 24novini.bg

Борисов: Българите се връщат от чужбина

Според Борисов българите се завръщали от чужбина Според Борисов българите се завръщали от чужбина
23.02.2020 | 16:00
(0 гласа)

През последните години чувствително расте броят на българите, които се завръщат в родината - около 4 пъти за периода 2012 г. - 2018 г. Това отчете премиерът Бойко Борисов със съобщение и статистика в профила си във "Фейсбук".

 

 

Той направи кратък обзор на миналото ни и на днешното състояние, като отчете, че

в страната все още има проблеми за решаване.

"Дълги години страната ни беше управлявана от тежък комунистически режим, българите нямахме право на избор и свободно движение. Последваха кризите, до които бяхме докарани от същата комунистическа партия - срив на българския лев, изчезване на спестяванията на хората, свръхинфлация, глад и мизерия ", пише Борисов.

По думите му, в резултат на това много българи са потърсили шанс за оцеляване и развитие в чужбина, но през последните години има видим напредък, като се позовава на мнението на хората, анализаторите и на статистически данни.

"Именно затова през последните години чувствително расте броят на българите, които се завръщат в родината - около 4 пъти за периода 2012 г. - 2018 г.

Днес в Европа няма стена, която да разделя хората, миграционните процеси са сравнително лесни, но за нас е важно, че посоката вече е двупосочна ", продължи министър-председателят.

"Разбира се, че в страната ни има проблеми , но те са решими и по тях се работи. Продължаваме с усилията за подобряване на условията на живот, да имаме по-високи доходи, по-добра инфраструктура, по-добра бизнес среда. Всеки един българин е важен за страната ни! Вярвам, че сме на прав път и положителната тенденция все повече българи да се завръщат в родината ще продължи", заключи Борисов.

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...