Борисов: Възможна е криза заради коронавируса и мигрантите - 24novini.bg

Борисов: Възможна е криза заради коронавируса и мигрантите

Борисов не изключи криза в страната заради коронавируса и мигрантите Борисов не изключи криза в страната заради коронавируса и мигрантите
29.02.2020 | 18:38
(0 гласа)

 

"Защото при тези условия - с коронавируса и тази бежанска вълна, напълно е възможно да изпаднем в криза". Тези опасенията изрази днес премиерът Бойко Борисов на среща в Пловдив и добави, че затова е токова активен.

 

 

"С Мицотакис бяхме на съвместно заседание. Ердоган го обяви вчера, говорил е с четирима души - Тръмп, Меркел, Макрон и Бойко Борисов.

Не е скромно, но трябва да ви се каже", изтъкна Борисов.

"На нашите граници има нулева миграция", допълни още тойпо време на среща с ръководството на "Локомотив" - Пловдив и на "Ботев" - Пловдив, цитиран от Нова телевизия.

Борисов посочи, че хеликоптер ще прелети над гръцката граница и увери българските граждани, че трябва да са спокойни, защото моряците и граничарите са на поста си.

"Няма нормален човек, който да разреши с автомати да се тръгне срещу майки с деца",

коментира той мигрантския натиск по границата с Турция.

Той посочи, че в НАТО е било решено да се подкрепи Турция, като България е била една от действащите и настоятелни страни. Евтиният популизъм е лесна работа, отговорният човек мисли какво ще се случи, след като изговори приказките, подчерта премиерът.

Той съобщи, че подготвя голяма среща по въпроса у нас. В понеделник ще се срещне с турския президент Реджеп Ердоган,

за да договори неговите условия. Когато ти загиват войници, не може да не ти е мъчно, затова изказах съболезнования на Ердоган, обясни Борисов.

Междувременно Ердоган обяви, че на границата с ЕС е имало 18 хиляди мигранти вчера, но днес ще станат 30 хиляди. Вчера пък самият Борисов призна, че България изпраща армия, жандармерия и Гранична полиция на браздата с Турция, заради очаквана реална опасност за нахлуване на мигранти.

Днес вече Борисов твърди, че трябва да се направи всичко възможно до края на седмицата да се помогне на Турция, за да може тя да се грижи за бежанците. По думите му, в този случай той "не е посредник, а заинтересована страна", защото българите очаквали да бъдат защитени.

В Пловдив премиерът разкри, че за двата футболни отбора - "Ботев" и "Локомотив", се отпускат съответно по 12 и по 25 млн. лева за строеж и ремонт на стадионите. Правителството дава и по 1,1 млн. лв. за 50 физкултурни салона в спортни училища у нас.

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...