Прокуратрата се реши да провери плажа при сарая на Доган - 24novini.bg

Прокуратрата се реши да провери плажа при сарая на Доган

Прокуратурата ще проверява плажа при сарая на Доган Прокуратурата ще проверява плажа при сарая на Доган
10.07.2020 | 15:00
(1 глас)

Върховната административна прокуратурата е наредила на три министерства - регионалното и на околната среда и на туризма, както и на ДНСК незабавно да проверят планираните и извършени строежите в местността "Аркутино", както и в парк "Росенец".

Това съобщи държавното обвинение.

Проверките трябва да на на място и по документи.

Преписката е образувана по публикации, че не се спазват правни норми, които защитават изключителната държавна собственост и които уреждат изисквания за опазване на зони под режима на Закона за биологичното разнообразие и Закона за устройство на Черноморското крайбрежие, обяснява прокуратурата.

В хода на проверката трябва да се установи дали е допуснато накърняване на правото на изключителна държавна собственост

върху морски плаж. Следва да се провери предприети ли са мерки за защитата й при нарушения, ограничен ли е свободният и безплатният достъп до морски плаж, попадат ли съответните имоти в защитени зони по ЗБР, има ли наличие в имотите на пясъчни дюни съгласно ЗУЧК, извършени ли са строежи.

В хода на проверката следва да се установят и наличие на документите, изискуеми от екологичното законодателство и спазването на всички условия за законност на строителството съобразно Закона за устройство на територията ЗУТ и останалите изброени закони от рода на собственост и статут на земята, наличие на необходими предварителни договори, влезли в сила устройствени планове и т.н.", гласи прокурорското съобщение.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...