СДС ще сменя Лукарски на 7 юли - 24novini.bg

СДС ще сменя Лукарски на 7 юли

Божидар Лукарски вероятно вече няма да е председател на СДС, на 7 юли партията му ще реши Божидар Лукарски вероятно вече няма да е председател на СДС, на 7 юли партията му ще реши
13.06.2018 | 21:02
(0 гласа)

СДС съобщи, че на 07 юли (събота), ще се проведе 23-та извънредна отчетно-изборна конференция на Съюза на демократичните сили. Събитието ще бъде в Интер Експо център в столицата от 10.30 часа. До конференцията се стигна след поредицата от скандали и физическа саморазправа между двата лагера в СДС.

 

От една страна са привържениците на сегашния председател Божидар Лукарски, а от друга - лагерът на бившия депутат от групата на Реформаторите Румен Христов, който беше и кандидат на СДС за президент през 2011 година. Към Божидар Лукарски обаче впоследствие се присъединиха и другите двама бивши депутати от СДС - Костадин Марков от Бургас и Борислав Миланов, избран от Благоевград. Силите са изравнени, което вещае бурен форум с трикове на 7 юли.

 

Заедно с Румен Христов е кметът на Карлово Емил Кабаиванов, бивш председател на СДС, като според двамата функционери и техните привърженици Божидар Лукарски трябва да се оттегли, защото е изгубил доверието на над 75 % от структурите на партията. Лукарски обаче отказа да напусне поста и това породи острите конфликти в управителния орган - НИС на СДС. След това Лукарски заяви, че няма да играе за председателския пост, но в СДС се опасяват, че той ще има свой фаворит за стола и чрез него ще управлява задкулисно.

Поради физическите сблъсъци в централата, които се случиха пред столичните медии преди два месеца, и неблагоприятния климат, който се създаде в партията, структурите са в лошо организационно състояние, а отливът от тях е масов, доколкото на СДС изобщо са им останали функционери по градовете.

Новото ръководство не се очаква да бъде избрано лесно и вероятно и двата лагера ще прибегнат до алтернативни техники, или както ги нарече Лукарски - "трикове", за осигуряване на надмощие по време на изборите за ръководство и председател на 7 юли.

0
0
0
s2smodern
Още информация
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...