Безредици и ранени полицаи заради договора за Македония - 24novini.bg

Безредици и ранени полицаи заради договора за Македония

18.06.2018 | 07:41
(0 гласа)

Безредици избухнаха вчера в Скопие след посписването на договор между  Македония и Гърция за смяна на името на югозападната ни съседка.

Македонската полиция разпръсна със сълзотворен газ демонстранти, недоволни от документа. Полицейските сили са били нападнати с бомбички и камъни пред македонския парламент. Сред протестиращите е имало много членове на футболни агитки - такива, каквито се считат за "ударна сила" при организацията на протести от политически партии.

На протеста са присъствали Янко Бачев от "Единствена Македония", както и бившите депутати Солза Гърчева, Филип Петровски и Александър Пандов.

Арестувани са 25 души, а 7 полицаи са били ранени.

В Гърция пък пострадаха 14 души - също след протест срещу договора. Безредиците станаха в градчето Писодери, в района на Преспанското езеро.

Полицията блокира преминаването на автобусите, които превозваха протестиращи към мястото на подписването на споразумението в селището Псарадес.

 

 

При опита на демонстрантите да пробият загражданията, полицията употреби сълзотворен газ и имаше сблъсъци. Сред пострадалите, според съобщението на полицията, са 7 полицаи и 7 от протестиращите. След оказване на първа помощ те са напуснали болницата, където са били откарани.

0
0
0
s2smodern
Още информация
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...