Екатерина Захариева: Нали не си представяме, че Македония ще ни нападне - 24novini.bg

Екатерина Захариева: Нали не си представяме, че Македония ще ни нападне

18.06.2018 | 08:16
(0 гласа)

Nали не си представяме, че Македония ще ни нападне, още повече щом стане член на НАТО. Това заяви пред Нова телевизия външният министър Екатерина Захариева на върпос възможно ли е съседката ни, вече като Северна Македония да предяви териториални претенции спрямо България.

Подобно притеснение изрази самата Захариева преди годийа, но днес тя обясни, че това е било преди подписването на Договора за добросъседство между София и Скопи.

По думите й договорът вече давал отлични резулатите - делегациите на България и Македония при папата за 24 май вече не се гонели взаимно по коридорите на Ватикана кой ще влезе първи при Светия отец, а влизали заедно. Също "Железният светилник" на Димитър Талев бил цензуриран преди пет години, а днес постановлата имала турне в пет македонски града.

Не си мислете, че името Северна Македония е без компромиси от наша страна, посочи още Захариева. 

 

По думите й обаче националният интерес на България е стабилна Македония и стабилни Западни Балкани. 

Тя посочи. че подписването на споразумението между Гърция и македония е съвесем навреме, защото само след десет ден - на 26 юни има среща на външните министри на ЕС, които могат да вземат решение за даване на дата за започване на преговори за членство в съюза. На 11 юли пък е срещата на върна на НАТО. 

 

0
0
0
s2smodern
Още информация
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...