Борисов да гарaнтира лъчетерапията, ще искат лекари и пациенти днес - 24novini.bg

Борисов да гарaнтира лъчетерапията, ще искат лекари и пациенти днес

Лекари и пациенти искат гаранция от премиер Борисов, че ще има пари за лъчетерапия Лекари и пациенти искат гаранция от премиер Борисов, че ще има пари за лъчетерапия
18.06.2018 | 09:30
(0 гласа)

Важна среща предстои днес между институциите, лъчетерапевти и пациентските организации за лечението на пациентите, които се нуждаят от лъчетерапия, съобщи bTV. Срещата трябва да гарантира, че правителството на премиера Борисов ще осигури средства за лъчетерапията и пациентите няма да останат без нужното лечение, препоръчвано от лекарите.

 

Скандалът избухна миналата седмица, след като стана ясно, че Здравната каса е въвела ограничения, които засягат всички центрове за лъчетерапия у нас.

 

По-късно бе съобщено, че наложените лимити са отменени, а здравният министър Кирил Ананиев заяви, че лимитите са засягали само месец юни и целта е била да се изчисли бюджетът до края на годината.

Въпреки това хората не вярват на обещанията, а лекарите са притеснени и ще искат гаранции от правителството, че няма да бъдт лишавани болни хора от терапия заради бюрократични причини.

0
0
0
s2smodern
Още информация
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...