Партията на Надежда Нейнски се саморазпусна по модела на ДЕОС - 24novini.bg

Партията на Надежда Нейнски се саморазпусна по модела на ДЕОС

18.06.2018 | 11:25
(0 гласа)

Партията на бившия външен министър от кабинета Костов и сегашен посланик на България в Турция Надежда Нейнски - Синьо Единство - обяви, че се саморазпуска, призова всички останали десни партии да направят същото и да се основе нова десница. 

Трябва нова единна десница. Нито Реформаторски блок, нито Демократична България предлагат перспектива, обявиха от Синьо Единство.

В момента лидер на партията заради дипломатическия пост на Нейнски е политологът Христо Панчугов. Формацията се роди след разпада на "Синята коалиция" между СДС и ДСБ. Тогава Нейнски заедно с бившите депутати Мартин Димитров и Петър Славов, които пък после влязоха в Реформаторския блок, след това на изборите през 2017г. играха в отбора на Нова република, а сега са сред лицата на Демократична България, основаха "Синьо Единство". И тримата в последствие напускаха, но формацията продължи да съществува, макар последните избори, на които се явява да са европейските през 2014г. 

Сега в декларацията си за разпускане от "Синьо единство" искат от останалите извънпарламентарни формации да последват примера, за да може на освободеното място да се появи единна дясна партия, която да претендира за гласовете на десните хора. 

 

Според тях в момента старата традиционна десница не успява да защити в достатъчна степен достиженията си, "псевдоновата пък се срамува да се нарече такава, лута се в безполовата идентичност „няма ляво, няма дясно“, неспособна е да излъчи друго смислено послание освен „всички сме срещу мафията“ и бори олигархията с творческо-самодейни акции по улици и мостове, изживявайки себе си като нещо средно между политически кръжок и затворена група в социалните мрежи". 

По думите им в момента имало само председатели на кухи структури и единствено саморазпускане на всички би спасило десницата. 

Преди месец се саморазпусна и ДЕОС, либералната партия, защитаваша интересите на гей общността в България. Причината бе създаването на обединението "Демократична България".

0
0
0
s2smodern
Още информация
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...