Политици в Австрия искат забрана за постенето на децата мюсюлмани - 24novini.bg

Политици в Австрия искат забрана за постенето на децата мюсюлмани

15.06.2018 | 10:42
(0 гласа)

Австрийските консерватори заявиха, че на учениците мюсюлмани не трябва да се позволява да постят по време на Рамазана. Изявлението идва една седмица след като дясното правителство във Виена обяви драстични мерки срещу определени джамии и имами.

 

"Когато религиозни ритуали - без значение на коя религия - застрашават здравето на деца, е премината граница", каза генералният секретар на Австрийската народна партия Карл Нехамер. Според него има достатъчно доказателства от училищата, че децата не могат се съсредоточат в училище, защото по време на периода на постене през Рамазана се въздържат от храна и напиткил

 

Антимюсюлмнаксите позиции в Автсрия будят притеснение заради факта, че след две седмици Виена поема от София председателството на Съвета на ЕС. Австрийският канцлер Себастиан Курц вече обяви, че приоритет на мандата му ще бъде борбата с незаконната имиграция.

Вчера той провъзгласи "ос на желаещите" по този проблем заедно с Италия и германския Християнсоциален съюз (ХСС).

 

"Сигурността и стабилността не са нещо подразбиращо се в Европа. Трябва ясно да се постави ударението на охраната на границите", заяви Курц при представянето на приоритетите на австрийското председателство в парламента във Виена.Затова срещата на върха на държавните и правителствени ръководители на ЕС през септември в Залцбург ще бъде посветена на "темите за сигурността, граничната охрана и борбата с незаконните миграции", добави той.

 

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Нагоре...