Берлускони, на 81, отново може да участва в избори - 24novini.bg

Берлускони, на 81, отново може да участва в избори

12.05.2018 | 16:21
(0 гласа)

Италиански съд отмени забраната на бившия премиер Силвио Берлускони да заема обществени постове и да се явява на избори. 

Берлускони бе осъден за данъчни измами през 2013 г., заради което бе изгонен от горната камара на парламента на страната и му бе забранено да се кандидатира за обществени постове за шест години.

„Най-накрая петте години несправедливост приключиха. Берлускони отново може да бъде кандидат“, съобщи партията му „Форца, Италия!“ в официално свое заявление.

 

Очаква се на следващите избори в страната той отново да се кандидатира за министър председател.

В момента Италия се намира в политическа стагнация два месеца след изборите, които не можаха да завършат с категоричен победител. Шансовете за това обаче се увеличиха тази седмица, след като бившият премиер заяви, че е отворен към евентуална коалиция между съюзената с неговата партия „Форца Италия“ крайнодясна Лига и антисистемното Движение „5 звезди“.

 

Ако двете политически сили съставят коалиция, няма да се нуждаят от гласовете на „Форца Италия“ за управлението на страната. Въпреки това Лигата държеше да получи съгласието на Берлускони за съставянето на подобна коалиция.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...