Ден за размисъл в Галиче - утре сменят Ценко Чоков - 24novini.bg

Ден за размисъл в Галиче - утре сменят Ценко Чоков

Ценко Чоков вече не е кмет на Галиче, след 20 години кметуване на изборите утре ще бъде сменен Ценко Чоков вече не е кмет на Галиче, след 20 години кметуване на изборите утре ще бъде сменен
19.05.2018 | 13:24
(0 гласа)

Днес е ден за размисъл в Галиче. Утре хората там избират нов кмет на мястото на скандалния досегашен Ценко Чоков.

Частичните местни избори идват след близо 20-годишното управление на Ценко Чоков, по което той се доближи до дълголетие във властта до президента Путин - 19 години на върха и премиера Борисов - най-дълго управлявалият премиер у нас.

Докато кметуваше в Галиче, срещу Чоков валяха обвинения за физическо и психическо малтретиране, присвояване на земи и имоти, палежи, лихварство, организирана престъпна група, изнудване.

През цялото време близките и поддържниците му твърдяха, че е набеждаван, а той самият организираше екскурзии на съселяните си и други придобивки за тях, за да поддържа кръга си от симпатизанти.

 

След това, преди две години, Ценко Чоков бе арестуван заедно със сина си, а миналата седмица беше признат за виновен за отвличане, побой и палеж на кола. В съдебната зала Чоков влизаше на носилка, на някои от заседанията бе окарван с линейка, в която оставаше до края на работата на съда.

Чоков получи присъда от 4 години и половина затвор, от която произтече необходимостта от предсрочни местни избори в Галиче.

В неделя селото ще избере нов кмет на неговото място. Кандидатите са трима. Днес политическата агитация и рекламата са забранени заради деня за размисъл.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...