Ердоган събира турци от цяла Европа в Сараево - 24novini.bg

Ердоган събира турци от цяла Европа в Сараево

20.05.2018 | 09:03
(0 гласа)

Само три дена след като ЕС препотвърди ангажимента си към Западните Балкани, турският президент Реджеп Таийп Ердоган избра страна от региона, за да събере хиляди турци от цяла Европа на предизборен митинг. 

Тази вечер в Сараево се очаква да пристигнат турски гастербайтери, както и турци с двойно гражданство от региона и по-далечни страни от ЕС. 

Причината е и че Германия, Австрия и Холандия забраниха агитация на своя територия преди вота в Турция. 

Митингът в Сараево беше обгърнат в мистерия. Първо властите твърдяха, че не знаят за такава идев, докато в Турция вървяха усилени планове за събитието и  накрая признаха, че се готви такъв митинг.

На проявата, замислена като обръщение пред организация на турците в Европа, ще е гост председателят на ротационното президенство Бакир Изетбегович , когото анализатори описват като близък с Анкара.

 

 

Миналата седмица Изетбегович каза пред медии в Сараево, че Ердоган е "ментор на мюсюлманите" и затова е толкова непопулярен на запад.

По време на посещението си Ердоган ще стане и почетен доктор на Международния университет в Сараево.Всичко, което трябва да знаете за:

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...