Марешки се обяви против новите самолети за армията - 24novini.bg

Марешки се обяви против новите самолети за армията

30.05.2018 | 09:15
(0 гласа)

Самолетите са абсолютно излишен лукс. Това обяви тази сутрин в ефира на Нова телевизия председателят на "Воля" Веселин Марешки. "Нека се дават пари за народа, а когато останат пари да се купуват скъпи играчки", заяви той. 

 

По думите му България може да има ангажименти към НАТО за въоръжаване, но в същото време има и към ООН за разоръжаване. Той напомни, че генералният секретар на ООН - Антонио Гутериш в свое изявление акцентира, че разоръжаването е ангажимент на всяка нация, на всеки човек. Това обхващало както ръчните граната, така и самолетите, обясни Марешки.

 

Според него военният министър Красимир Каракачанов и останалите клакьори трябвало да спрат с обясненията си за задълженията към НАТО. После пък обясни, че не напада Обединени Патриоти и че действията му не са насочени срещу вицепремиера Каракачанов.

"Изведнъж се казва, че ще бъдат изхарчени 6 млрд. лв. за самолети, обещавайки и високи пенсии полицаи по селата. Полицай във всяко село ще струва 50 милиона на година", изтъкна Марешки.

Според него нямало как някой да нападне България, защото така или иначе щял да мине със самолетите си през други по-въоръжение страни от НАТО. 

 

В същото време председателят на комисията по отбрана в парламента Константин Попов коментира пред БНТ, че проектът, който предвижда модернизация на армията трябва да бъде задвижен тази година, защото всяко забавяне би било фатално.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...