Бисер Петков е говорил по телефона с майките, приети от Мая Манолова - 24novini.bg

Бисер Петков е говорил по телефона с майките, приети от Мая Манолова

Майките са категирчни, че искат връщането на министър Петков на поста Майките са категирчни, че искат връщането на министър Петков на поста
12.06.2018 | 08:31
(0 гласа)

Включване по телефона в среща на майките с Мая Манолова вчера е най-вероятният повод Бисер Петков да си тръгва от поста министър на труда и социалната политика. Той е бил включен по телефона по време на среща в кабинета на омбудсмана с майките от протеста, на която е бил обсъждан законопроектът за личната помощ, за който Манолова съдейства на родителите на деца с увреждания, потвърдиха първо пред 24новини.бг снощи, а днес и пред bTV майки от протеста.

Министърът каза, че ни подкрепя и неговото отстраняване е неочаквано за нас. Не сме искали оставката му, казаха майките в ефир и попитаха "кой взе главата на министър Петков". Те настояват категорично за връщането му на поста, защото са доволни от диалога и ангажираността му с проблемите на децата с увреждания.

Работим с Манолова, защото тя може да внесе закона, разказаха пред 24новини.бг родители от протеста, като развиха историята и в репортаж на bTV тази сутрин. Майките свързват оставката на Бисер Петков именно с разговора по телефона, в който той ги е подкрепил. Седмици наред работим отлично с екипа на министъра и с екипа на Мая Манолова, както и всички ние, така че, тази оставка идва в най-неподходящия момента, когато тъкмо вече се виждаше светлина в тунела, обясниха майките в ефир.

Сутринта вчера при Мая Манолова Бисер Петков по телефона каза, че подкрепя предложенията ни за закона за личната помощ, казаха още майките.

Майките са категорични, че ако министър Петков не бъде върнат на поста, за да продължат конструктивната си работа с него по закона, техният протест вече ще е за оставка на правителството.

Според тях този министър е единственият от социалните министри, с който до момента са водили нормален диалог в сравнение с другите представители на изпълнителната власт.

Според родителите, подкрепа вече има от майките в Добрич, Варна и Бургас, а от 15 юни разрешение за палатков лагер има и в Русе.

Те зявиха също, че разбират хода с оставката, приета от премиера Борисов, като опит да са забави процесът с внасянето на закона и да излязат депутатите във ваканция. Така управляващите се надяват протестът естествено да стихне, казват майките, а законът за личната помощ да не се приеме.

 

 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...