"Когато вдигнах Купата, можех да прегърна света" - 24novini.bg

"Когато вдигнах Купата, можех да прегърна света"

Германия вдигна 4-та си Световна титла през 2014 г. Германия вдигна 4-та си Световна титла през 2014 г.
14.06.2018 | 11:59
(0 гласа)

"Когато вдигнах Световната купа, чувствах че мога да прегърна целия свят". Това споделя в капитанът на последния Световен шампион Германия Филип Лам в интервю за BBC.


„Трудно е да се опишат емоциите. Определящият момент беше последния съдийски сигнал, когато осъзнаваш, че си Световен шампион.“ Разказва още спомени от финала през 2014 г. бившия капитан на Бундестима.

 

В решаващия мач за титлата Германия победи Аржентина с гол на Марио Гьотце в 113 мин. Така през 2014 г. в Бразилия, германците спечелиха своята 4-та Световна титла.

"Страхотно е да видиш всички хора, с които си работил. С някои от тях повече от 10 години. треньори, доктори, физиотерапевти и да усетиш тяхната радост и емоция. След това се качваш по стълбите и получаваш своя медал."

"Когато вдигаш трофея пред всички хора на стадиона, имаш чувството че можеш да прегърнеш целия свят. Тези два часа, след последния съдийски сигнал са неповторими.Винаги ще ги нося в себе си" Така Филип Лам описва един от най-щастливите моменти в своята кариера.

Това беше последният мач на капитана на Германия за националния отбор.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...